مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: طبق اعلام سازمان ثبت احوال، طلاق در کشور روند روبه رشد و ازدواج روند کاهشی دارد و هر ساعت ۱۹ فقره طلاق در کشور ثبت می شود.
به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از مشرق؛ ولی الله نصر گفت: براساس آمار به ازای هر ۴.۳ مورد ازدواج در کشور یک مورد منجر به طلاق شده و ۵.۶ درصد ازدواج در کشور کاهش پیدا کرده است.
وی نقش شبکه های اجتماعی و ماهواره را در فروپاشی کانون خانواده و افزایش طلاق بسیار مهم دانست و بیان کرد: البته سازمان بهزیستی در همه استان ها به صورت وسیع و براساس قانون حمایت خانواده مراکز مشاوره پیش از طلاق دارد.
به گفته وی، دادگاه ها باید زوج و زوجه را به مراکز مداخله و پایگاه ها ارجاع دهند و آمار نشان می دهد که در سراسر کشور نزدیک به ۳۴ درصد مراجعه ها به مراکز مشاوره منجر به سازش شده است.
وی طلاق، مهاجرت و اعتیاد را سه معضل مهم اجتماعی در کشور عنوان کرد و یادآور شد: مهاجرت از روستاها به شهرها باعث ایجاد حاشیه نشینی و سکونتگاه غیررسمی و منجر به افزایش کودکان کار و خیابانی می شود.
نصر گفت: طبق آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی مصوب سال ۸۴ دولت، ۱۱ دستگاه به عنوان اعضای اصلی این ستاد معرفی شده است و سازمان بهزیستی طرح نگهداری شبانه روزی و و طرح آموزش حمایتی این کودکان را برعهده دارد و انتظار داریم وزارت بهداشت در بحث بهداشت و درمان و وزارت آموزش و پرورش در حوزه عقب ماندگی درسی آنها ما را یاری کنند.
مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: بحث کودکان کار مقوله بسیار مهمی است و بخش عظیمی از کودکان خیابانی را تشکیل می دهد، اما یک بخش از کودکان متأسفانه در کارگاه ها و کارخانه ها کار می کنند و اصلاً دیده نمی شوند و پژوهش های ما نشان می دهد که آسیب های اجتماعی که بر این کودکان در کارگاه های کوچک وارد می شود، خیلی بیشتر از کودکان خیابانی است.
وی یکی دیگر از آسیب های اجتماعی را اعتیاد دانست و اظهار کرد: اعتیاد یک بحث مزمن است و هر روز رنگ و لعاب خود را عوض می کند و باید همه مردم و دستگاهها برای مقابله و ریشه کن کردن این پدیده شوم و خانمانسوز احساس مسئوولیت کنند.
وی با اشاره به توانمند سازی توسط گروههای همیاری و پرداخت مستمری به زنان بی سرپرست و بد سرپرست توسط سازمان بهزیستی بیان کرد: برای زنان بی سرپرست و بد سرپرست خانه های امن (اسکان موقت)ایجاد شده و زنانی که به علت خشونت های خانوادگی و مشاجره امنیت در خانه ندارند می توانند در خانه های امن بمانند و البته هدف اصلی ما این است که زن و کودک به خانه خودشان برگردند که برای این کار در سراسر کشور مرکز بازپروری زنان آسیب دیده داریم.
وی از ایجاد خانه های سلامت برای دختران در همه استانهای کشور خبر داد و گفت: هر دختری هم به هر عللی از خانه فرار کند می تواند در خانه سلامت در محیط امن بماند و در آنجا خدمات مشاوره، روانشناسی و مددکاری خشونت خانگی لازم را بگیرد تا دچار مشکل نگردد.
وی هدف از سفر خود به اردبیل در هفته بهزیستی را افتتاح شش پروژه از ۴۰ پروژه قابل بهره برداری در حوزه های مختلف از جمله مراکز اجتماعی، مشاوره ای، اعتیاد و آسیب های اجتماعی در این استان عنوان کرد.